Gå til næste

Din kurv

Materialer & Miljø


Omtanke for miljøet og de mennesker der producerer vores tøj, er en helt central værdi inkorporeret i vores DNA.

Vi arbejder hårdt for at reducerer vores miljømæssige aftryk og for os, er det en konstant proces og forpligtelse til altid at prøve at gøre det bedre.


Vi vælger vores materialer med omhu og arbejder udelukkende med certificerede og naturlige metervarer af høj kvalitet. Hvilket reducerer vores produkters aftryk betydeligt. Vores produkter er designet og produceret til at have en lang levetid, og vores håb er, at du vil beholde og værne om dit nye tøj i mange år fremover.

 

 

Produktion 

 

Vi producerer primært vores varer i Indien & Portugal. Her har vi dygtige samarbejds partnere, som deler vores værdier, i forhold til materialer, miljø samt arbejdsmiljø. 

Begge leverandører har fabrikker der er GOTS, OEKO-TEX STANDARD 100 og FAIRTRADE certificeret. 

Grøn indpakning 

 

Vi anvender  i dag udelukkende 100% genanvendte plastic poser / polybags til at pakke vores tøj i.

Disse poser er alle fremstillet af plastaffald, affald der normalt ville blive kasseret, smeltes om og gendannes til brugbare miljøposer. Ud over vores indpakning, er vores etiketter fremstillet i FSC certificeret pap & papir og vores snore og labels er lavet af OEKO-TEX-certificeret garn. 


 

Valg af Materialer

 

Naturlige Materialer

 

Økologisk Bomuld

 

Økologisk landbrug kan variere lidt fra land til land, men fælles for alle er forbuddet mod brug af pesticider, af-folierings midler, gødning og genetisk modificerede frø.  

Økologisk bomuld dyrkes generelt som en del af et produktionssystem der opretholder jordens økosystemers og menneskers sundhed. 

 

Økologisk Uld 

 

Uld er en naturlig, nedbrydelig og selvrensende fiber. Den uld vi bruger stammer fra gårdforhold, hvor fårerene ikke har været udsat for kemikalier, som pesticider og holdes under humane og gode forhold.  

Det anvendte rå materiale er certificeret og garanteret for hvert parti i overensstemmelse med strenge lovmæssige krav i dets oprindelsesland. Husdyr må kun fodres med økologisk foder. Pesticider, hormoner, vaccinationer og genteknologi er forbudt og uld avlerne skal anvende fremgangsmåder, der tilskynder dyrenes sundhed.  

 

BCI Cotton  

 

The Better Cotton Initiative (BCI) er en non-profit organisation med base I Geneve, Schweiz, der forvalter Better Cotton Standard Systemet globalt. 

BCI eksisterer for, at gøre den globale bomuldsproduktion bedre for de mennesker der producerer den, bedre for miljøet og bedre for sektorens fremtid. 

Målet med BCI er, at generere transformerende, langsigtede ændringer I bomuldssektoren- fra marken til butik - ved at udvikle Better Cotton som en bæredygtig main stream handelsvare.   

 

Økologisk Silke  

 

Silkeorme der lever I økologisk plantede Mulberry træer producerer økologisk silke. 

Ormene spiser Mulberry bladene og omdanner dem til kropsmasse, som de efterfølgende bruger til at forme deres kokon.

Økologisk silke produceres oftest I mindre landbrug og landmændene sparer penge ved at undgå brugen af kemiske pesticider og gødning, samtidig med at de beskytter miljøet og producerer en fiber der er god mod menneskers hud.

 

Konventionel Uld 

 

Uld er en naturlig, langtidsholdbar og biologisk nedbrydelig fiber der dyrkes på får.

Alle typer uld betragtes som en bæredygtig fiber i et livscyklus perspektiv, Imidlertid er etik og bæredygtighed af den konventionelle fiber kompliceret på grund af dyrevelfærd og den konventionelle produktion.

Vi foretrækker, at bruge Økologisk uld / genbrugsuld, når det er muligt og minimere vores brug af den konventionelle uld.

 

Tencel 

 

Tencel er et registreret brand navn for lyocell fibre af firmaet LENZING.

Fibrerne er fremstillet af cellulose fra eucalyptus træerne og FSC certificerede rester fra træindustrien. Træerne høstes fra bæredygtige forvaltede gårde certificeret af FSC.

Lyocell har en lavere indvirkning på miljøet og producerer færre kulstofemissioner end konventionelt producerede fibre. Derudover genvindes yderligere 98% af opløsningsmidlet der anvendes til til opløsning af træmasse og genanvendes i et lukke kredsløb.

 

Lyocell

 

Lyocell er fremstillet af flere forskellige typer overskud fra træer.

Lyocell produktions processen adskiller sig fra den normale Viscose proces fordi et organisk opløsningsmiddel erstatter de kemikalier der anvendes i produktionen af Viscose.

Kombineret med det vand der blev brugt til produktionen genvindes opløsningsmidlet og genbruges I et lukket kredsløbssystem, så der ikke er rester af skadelige kemikalier og vandforbruget reduceres markant.  

 

Syntestiske Materialer:

 

Recycled Polyester

 

Polyester er den mest anvendte fiber I tekstil branchen. Genanvendt polyester er fremstillet af industri affald og forbruger affald såsom PET plast flasker, tøj, fiskenet m.m. - Generelt materialer der ellers ville være blevet bortskaffet eller sendt til forbrænding.  

Sammenlignet med konventionelt fremstillet polyester, kræver genanvendt polyester mindre forarbejdning og forbruger mindre energi under hele produktionen. Resultatet er en betydelig reducering i udledning af drivhusgasser, minimering af affald, ingen brug af ikke vedvarende ressourcer, energieffektivitet og reduktion i efterspørgslen efter farvestoffer.  

 

Certifikationer

 

For at sikre, at vores materialer og processer lever op til de krav vi stiller, så arbejder vi med forskellige certifikationer og standarder der sækker over materialer, produktion og de mennesker der arbejder med materialer og forarbejdningen.  

Vi tilstræber at bruge de bedste certifikationer der tilbydes på markedet.

Forskellige processer har forskellige certifikationer og derfor er vores produkter ikke nødvendigvis certificeret på samme måde. Nedenfor er en liste med de certifikation vi arbejder med.